Vister har alt på ett sted

På Vister i fantastiske Hemsedal skal vi bygge fritidsleiligheter. Her finner du alt du trenger i umiddelbar nærhet.

Hemsedal har i mange år vært en yndet destinasjon for alle som er glade i ski og natur. Det er mange steder som markedsfører seg som enten en fin destinasjon for langrenn, toppturer, slalåm, sykling eller shopping. I Hemsedal får du alt dette samlet på ett sted. Rett og slett en skandinavisk alpelandsby. De nye fritidsleilighetene på Vister i Hemsedal blir et bindeledd mellom sentrum og skibakken, med Fyri Resort som nærmeste nabo.

– Det skjer veldig mye i forbindelse med skisenteret. Det skal blant annet bygges en ny tilbringerheis fra sentrumsområdet, noe som betyr ski-in og ski-out for de som har fritidsleilighet på Vister. Samtidig blir det også en ny stolheis fra barneområdet og opp på fjellet. Dette vil skape mindre kø i barneområdet og gjøre det lettere for de minste og nybegynnerne å komme seg opp på fjellet, sier Christopher Cassidy Svennevik, en av grunneierne på Vister-området.

Christopher Cassidy Svennevik, en av grunneierne på Vister

Toppturer

Som ivrig både med ski på beina og på sykkelen, og med to små barn, har Christopher god kjennskap til sommer- og vinteraktiviteter i Hemsedal. Noe av det han liker å gjøre på vinteren er å ta på seg toppturskia for å gå én eller flere av de mange toppturene Hemsedal kan by på.

Det er alt fra veldig enkle til veldig vanskelige toppturer å gå. Noen av de enkle han pleier å foreslå for de som er nye i Hemsedal, er disse:

  • Nibbi (1741 moh.) – ligger rett ved Skogshorn, har fin parkering og starter over tregrensen
  • Råskardfjellet / 1609 (1609 moh.) – litt kortere og lettere tur enn Nibbi

Langrennstilbudet er også i ferd med å bli bedre.

– Det er langrennsløyper rett utenfor døra på Vister. 300 meter unna er det en opplyst treningsløype for langrenn eller rulleski. Østover mot Gol er det også mange fine løyper å gå, sier Christopher.

Foto: Kalle Hägglund

Foto: Kalle Hägglund

Populært med isklatring

Enten du står på langrenn, alpint, randonee, telemark, fjellski eller toppturski, er mulighetene mange i Hemsedal. Hvis du derimot vil finne på noe uten ski på beina på vinterstid, kan du for eksempel teste hundekjøring, gå på skøyter på en av de små skøytebanene i området eller bli med på en ridetur i snøen.

– Isklatring er også veldig populært i Hemsedal fordi det er mange daler med skygge. Her gjelder det å ikke dra ut på egenhånd, men ha med seg en guide som kjenner til områdene, sier han.

Foto: Kalle Hägglund

Helårsdestinasjon

– Hemsedal er i ferd med å bli en helårsdestinasjon. Det har blitt satset stort på sykling de siste årene, og det er planer om å bygge en sykkelbane – en pumptrack. I tillegg er det en klatrepark her som er fin å bruke i sommerhalvåret, sier Sverre Kirkebøen, den andre grunneieren på Vister-området.

Sverre har bodd i Hemsedal hele livet, og er veldig glad i å komme seg ut i naturen. Han er, i likhet med Christopher, blant annet glad i toppturer både sommer og vinter. Det finnes et turprogram med 20 topper man kan gå til i området.

– Ellers er det også mye uberørt natur rett i nærheten av sentrum og Vister som det er fint å gå turer i, sier han.

En ting du kanskje ikke forbinder med Hemsedal, er golf. Men det er altså en golfbane her hvor du kan teste ut ekte fjellgolf. Fiskemuligheter er det også mange av.

På Fyri Resort kan du benytte deg av for eksempel basseng og spa. Og på det nye servicesenteret som ligger rett ved siden av Vister vil det komme flere padelbaner.

– Det er allerede et bredt spekter av aktivitetstilbud i Hemsedal, og flere spennende prosjekter er på vei. Vi gleder oss til å ta del i denne utviklingen, der Vister skal bli et naturlig midtpunkt, understreker Kirkebøen.

Sverre Kirkebøen, en av grunneierne på Vister

Foto: hemsedal.com / Frank Tolpinrud

Foto: hemsedal.com / Erik Bjørholt