Utleie på dine premisser

Leilighetene på Vister har ingen utleieplikt, men for mange kan det være aktuelt å leie ut i perioder. Da er det en trygghet at utleiemarkedet for fritidsboliger i Hemsedal er svært attraktivt, spesielt i høysesong.

– Gjennom store deler av vintersesongen er det et jevnt trykk av besøkende i skianlegget. Det er et velkjent problem at Hemsedal har for få varme senger i høysesong – som jul, vinterferie og påske, sier Espen Fjeld, partner i Tinholt og eiendomsmegler for Vister.

– De siste årene har vi også sett en markant økning av turister fra utlandet som ønsker å oppleve destinasjonen.

– Selv om leilighetene på Vister ikke har noen krav om utleie, vil det uansett være flere som ønsker å leie ut. Det være seg til kollegaer, bekjente eller på det åpne markedet. Rett og slett utleie på dine premisser.

Megler for Vister, Espen Fjeld, ser positivt på utleiemulighetene og utviklingen i Hemsedal

Eget bookingsystem

Vister jobber med å utvikle et eget bookingsystem – Vister Booking – for utleie som alle leilighetseierne vil få mulighet til å ta i bruk. Dette sikrer deg en enkel utleie og minimalt med administrasjon, til en lavere avgift.

– I bookingsystemet vil du ha full kontroll på når du vil at leiligheten din skal være tilgjengelig, mulighet for prisdifferensiering basert på sesong, håndtering av utvask og smartlås som styres via app, forklarer Espen.

– Gjennom bookingsystemet kan du gjøre leiligheten din tilgjengelig på anerkjente bookingmotorer som booking.com, AirBnB og hotels.com. All kommunikasjon med leietaker kan gjøres via Vister Booking-systemet.

Foto: NYG

Foto: NYG

Det satses i Hemsedal

Det hersker liten tvil om at Hemsedal er en destinasjon i stadig utvikling. Eksempelvis har Skistar annonsert at de skal investere betydelige summer i skianlegget de neste årene.

– Til sesongstart for 23/24-sesongen vil en splitter ny seksseters ekspressheis stå ferdig. Heisen vil være utstyrt med vindskjerming og ha en kapasitet på 3000 personer i timen, forteller Espen.

– Vister har allerede enkel adkomst til skianlegget via Totteskogheisen som ligger like ved fritidsleilighetene. Desto enklere vil det bli når den planlagte tilbringerheisen fra sentrum og opp til Vister blir bygget, som vil gi ski inn/ski out.

I tillegg til å gjøre mye for å utvikle vintertilbudet, legges det også store investeringer i å gjøre Hemsedal til en enda mer attraktiv helårsdestinasjon.

– De siste årene har det blitt investert 35 millioner kroner på å etablere sykkelløyper i Hemsedal. Mange løyper står allerede ferdig, men flere vil bli ferdig i løpet av 2024. Etableringen av Fyri Sports Club, med padelbaner og utleie av ski- og sykkelutstyr, vil også være med på å bidra til et mangfoldig helårstilbud, konstaterer Espen.

Illustrasjon: SkiStar (lagt til grafikk som viser Vister sin plassering). Viser hvordan tilbringerheisen fra sentrum er tenkt

Foto: Kalle Hägglund