VISTER HEMSEDAL

Et sted for å skape nye minner

Med en helhetlig og harmonisk rød tråd, har Ellingsen Møbler/Slettvoll Drammen skapt lekre fritidsleiligheter hvor du kan synke ned i sofaen og bare nyte.

Fritidsleilighetene på Vister i Hemsedal blir leiligheter hvor du kan gå rett ut døra for å oppleve omtrent alt du måtte ønske av aktiviteter. I det øyeblikket du kommer inn i leiligheten igjen, er det å finne roen det aller viktigste.

– Vi ønsker å skape en rolig, nedtonet atmosfære, som gir deg roen til å nyte øyeblikket akkurat der du er nå. Du vil forhåpentligvis få den lille «wow-følelsen» hver gang du går inn døren og tenker at «her er det godt å være». For meg er det denne følelsen jeg er på jakt etter når jeg skaper et rom, sier Sara Syvertsen, interiørarkitekt BA hos Ellingsen Møbler/Slettvoll Drammen, og legger til:

– I Vister-prosjektet har jeg skapt en ryddig og ren palett for alle leilighetene, samt at jeg gir kunden inspirasjon til møbleringen. Jeg har laget to forskjellige konsepter der det ene er lyst og luftig, mens det andre er tyngre og mørkt.

Stilene er satt sammen med fokus på det lille ekstra. Møbleringen som er foreslått som inspirasjon er nøye sammensatt til hver enkelt leilighet og dens form og størrelse.

Konseptene

– Bruk farger som harmonerer med det du ser ut av vinduet for å holde det ryddig for øyet. Ikke overmøblér, men bruk møbler som passer til rommets fasong og størrelse. Tenk på hvilke møbler du bruker i de ulike sonene av leiligheten. Noen stikkord man kan ha i bakhodet er bruk, komfort, praktisk og varig, sier hun.

Med varig mener hun at det bør velges løsninger som du vet at kan vare over tid, samt slitesterke tekstiler som tåler å bli brukt på den måten du ønsker å leve.

– Da har du et rom du vil trives i veldig lenge, sier interiørarkitekten.

Foto: illustrasjonsbilde (endringer kan forekomme)

To spennende konsepter

Det lyse konseptet er inspirert av det skandinaviske uttrykket, med litt kontrast. Lyse vegger, materialer i naturlige farger i lin og ull, praktiske enkle løsninger. Det er også tatt inn farger fra naturen, som oker, rust og grønt.

Det andre konseptet har mørk panel, med tyngre, mykere tekstiler. Her er også farger fra naturen tatt med inn. Nettopp dette med å bruke farger fra naturen fremhever hun som viktig når det gjelder interiøret i en fritidsleilighet.

«Vi ønsker å skape en rolig, nedtonet atmosfære, som gir deg roen til å nyte øyeblikket akkurat der du er nå.»

Sara Syvertsen, interiørarkitekt BA hos Ellingsen Møbler/Slettvoll Drammen

Hvilepuls og harmoni

Riktige valg når det gjelder møbleringen, gjør at du kan senke skuldrene i alle mulige situasjoner. Du skal glede deg til å komme inn når du er ute og motsatt. Skape hvilepuls inne etter en dag utendørs – og gjøre denne overgangen behagelig.

– Hva trenger du for å gjøre denne overgangen behagelig? Jeg tenker automatisk på smarte oppbevaringsmuligheter som fjerner rot og stress, sier Sara.

Det å skape harmoni inne er viktig for å ønske å bruke tid på både seg selv og andre inne i leiligheten.

– Tenk på hva som gjør deg glad. Fra et interiørperspektiv kan dette være farger, tekstiler, former og lys. Skap gode soner og miljøer som inviterer til samtaler, aktiviteter og avslapning, sier hun.

OMRÅDET

Hemsedal må oppleves

I Hemsedal trenger du ikke å velge enten – eller. Her er det frihet til utfoldelse og et bredt spekter av tilbud, sommer som vinter. Enten du vil utforske de mange fjelltoppene, kjenne adrenalinet bruse nedover sykkelstiene eller dra på kanotur med hele familien, står mulighetene åpne. Kjenn på utelivet og nye matopplevelser. Senk skuldrene på Fyri Resort. Hemsedal må rett og slett oppleves.

Foto: Kalle Hägglund